ozempic kokemuksia

Ozempic

Saxenda - lääkevaihtoehto Ozempicille

Online-palvelu Hanki resepti

Description

Yksi tapa hoitaa 2-tyypin diabetesta on käyttää GLP-1-reseptoriagonistiaineita. Eräs tämäntyyppisten lääkkeiden viimeaikaisista kehityksistä on Ozempic, jonka vaikuttava aine on semaglutidi. Potilaat ovat etsineet tapaa ostaa lääkettä verkosta edulliseen hintaan.

Mikä on Ozempic?

Ozempic on ruiskeena käytettävä injektioneste 2-tyypin diabeteksen hoitoon. Lääkkeen vaikuttava aine on semaglutidi. Lääkkeen on kehittänyt Novo Nordisk. Ozempic hyväksyttiin EU:ssa käyttöön vuoden 2018 alussa. Yksinoikeus lääkkeen valmistukseen kuuluu edelleen tanskalaiselle lääkeyhtiölle, joten semaglutidin geneerisiä lääkkeitä ei enää muutaman vuoden päästä löydy.

Vaihtoehtona tälle lääkkeelle voidaan käyttää Victozaa, jonka vaikuttava aine on liraglutidi. Tämän lääkkeen on myös kehittänyt Novo Nordisk. Liraglutidilla on lähes identtinen farmakodynamiikka, mutta valmistaja esittelee semaglutidin uudemmaksi ja edistyneemmäksi lääkeaineeksi, jonka vaikutusaika on pidempi.

Kuinka Ozempic toimii?

Semaglutidi on GLP-1-hormonin analogi ja toimii GLP-1-reseptoriagonistina. Tämä hormoni vastaa glukoositason säätelystä ja vaikuttaa epäsuorasti nälän ja kylläisyyden tunteeseen. Hoidon positiivinen vaikutus saavutetaan alentamalla verensokeritasoja stimuloimalla insuliinituotantoa ja estämällä glukagonin tuotantoa. Hoidon aikana potilas saa mahdollisuuden vakauttaa glukoositasoa ja hallita sitä. Ozempic ei korvaa insuliinia, vaan vain stimuloi sen tuotantoa. Tästä syystä injektiot eivät sovellu 1-tyypin diabeteksen hoitoon.

 

Lääkemuoto injektioneste
Käyttö 2-tyypin diabetes
Vaikuttava aine semaglutidi
Vaihtoehtoinen lääke Victoza (liraglutidi)
Ostaminen verkossa tilapäisesti ei saatavilla

Ozempic-lääkkeen ominaisuudet

Miten ostaa Ozempicia Suomessa?

Tätä diabeteslääkettä on saatavilla tavallisesta apteekista lääkärin määräyksellä. Sitä voidaan myös ostaa erikoistuneesta verkkoapteekista, jossa voi saada lääkärin konsultaation ja verkkoreseptin poistumatta kotoa.

Huomaa, että on hyvin todennäköistä, että Ozempic-lääkettä ei ole tilapäisesti saatavilla nopeaa verkko-ostoa varten. Jos olet etsinyt semaglutidia diabetekseen, sinun kannattaa harkita Victozan ostamista. Jos aiot käyttää Ozempicia virallisesta käyttöaiheesta poikkeavalla tavalla painonpudotukseen, toisin kuin suositellaan, niin oikeampi ratkaisu on ostaa Saxenda (liraglutidi), joka on liikalihavuuden hoitoon tarkoitettu lääke.

Kuinka luotettava verkkolääkkeiden tarjoaja toimii:

 • ostajat vierailevat käyttäjäystävällisellä verkkosivustolla, josta he valitsevat oikean lääkkeen;
 • myyjä tekee yhteistyötä pätevien lääkäreiden kanssa, jotka konsultoivat asiakkaita;
 • potilaita varten on kehitetty erityisiä kyselylomakkeita, joiden avulla lääkäri voi saada täydelliset tiedot asiakkaan terveydestä;
 • lääkäri laatii reseptin, jonka perusteella potilaalle määrätään lääke;
 • potilailla on mahdollisuus valita useita turvallisia maksutapoja;
 • nopean toimituspalvelun avulla asiakas saa lääkkeet sopivasta paikasta jo seuraavana päivänä tilauksen tekemisestä.

Ozempicin hinta

Lääkkeen hinta suositellussa laillisessa verkkoapteekissa sisältää kohdistetun toimituksen, lääkärin konsultaation, verkkoreseptin ja myyjän jatkuvan tietotuen. Halvemmissa tarjouksissa ei oteta huomioon tällaisia lisäpalveluita tai ne liittyvät piraattiapteekkien työhön.

Hinta ei ole ainoa kriteeri luotettavan myyjän valinnassa. On erittäin tärkeää, että suositeltu verkkoalusta tarjoaa mahdollisuuden saada verkkoreseptin. Sen sijaan laittomat apteekit houkuttelevat mahdollisuudella ostaa Ozempic-lääkettä ilman reseptiä, jolloin selvästi rikotaan lakia.

ozempic hinta

Ozempic-lääkkeellä ei ole suositeltua hintaa Suomessa tai muissa maissa, koska se on alttiina markkinavaihteluille. Jos lääkäri suosittelee tämän lääkkeen ostamista, on parempi olla siirtämättä ostoa tulevaisuuteen.

Diabeteksen hoito kuuluu Kansaneläkelaitoksen (Kela) korvattavien sairaanhoitopalvelujen luetteloon. Verkkoapteekki voi henkilökohtaisesta pyynnöstä toimittaa tarvittavat asiakirjat sosiaalivakuutusviranomaisille myöhempää hakemusta varten.

Miten Ozempicia otetaan?

Ozempic-lääkettä tulee käyttää ainoastaan 2-tyypin diabeteksen hoitamiseen noudattaen samalla tarkoin virallisia ohjeistuksia lääkärin valvonnassa. Tätä lääkettä on annettava ihonalaisina injektioina. Tätä varten on käytettävä valmistajan ruiskukyniä. Lääkäri voi demonstroida, kuinka niitä käytetään oikein. Jatkossa semaglutidin käytössä lääketieteen ammattilaisten osallistuminen ei ole välttämätöntä.

Tämä lääke on tarkoitettu viikoittaiseen käyttöön. Sinun tarvitsee vain valita sopiva viikonpäivä ja pistää kerran viikossa ateriasta riippumatta.

Ozempic on saatavana 0,25 mg:n, 0,5 mg:n ja 1 mg:n annoksina. Ylläpitoannos on 2 mg. Saatat ihmetellä, miksi valmistaja sitten myy lääkettä 0,25 mg:n ja 0,5 mg:n annoksina? Tämä johtuu hoidon alun erityispiirteistä.

Hoito tulisi aloittaa 0.25 mg:n annoksella semaglutidia. Annos kaksinkertaistetaan 4 viikon välein, kunnes saavutetaan 2 mg 13. hoitoviikolla.

Ozempic painonpudotukseen ja liikalihavuuden hoitoon

Lääkkeen vaikuttavalla aineella on lisävaikutus. Monet potilaat laihtuvat semaglutidin käytön aikana. Tämä johtuu siitä, että tämä aine hidastaa mahalaukun tyhjenemistä, nopeuttaa kylläisyyden tunnetta ja vähentää ruokahalua. Tämän seurauksena kehoon tulevan energian määrä vähenee ja tarvittavan energian täydentämiseksi keho käyttää rasvavarastoja. 

Ozempic ei kuitenkaan paranna liikalihavuutta tai ylipainoa. Riittävän kilomäärän pudottamiseksi sinun on käytettävä erityisiä lääkkeitä ja täydennettävä hoitoa vähäkalorisella ruokavaliolla ja liikunnalla. 

Ozempic-analogeja painonpudotukseen ovat Wegovy, jossa on sama vaikuttava aine eri annoksella, sekä Saxenda, jossa on vaikuttavana aineena on liraglutidi.

  Semaglutidi 2-tyypin diabetekseen (Ozempic) Semaglutidi painonpudotukseen (Wegovy) Liraglutidi painonpudotukseen (Saxenda)
Ylläpitoannos 2 mg 2.4 mg 3 mg
Käyttötapa injektiot 

kerran viikossa

injektiot 

kerran viikossa

injektiot 

kerran päivässä

Valmistaja Novo Nordisk Novo Nordisk Novo Nordisk
Onko lääkettä mahdollista ostaa netistä tällä hetkellä? kyllä

Does this mean that Saxenda is better for weight loss than Ozempic? Undoubtedly yes, because drugs should be used according to their medicinal purpose.

Semaglutidin vasta-aiheet ja sivuvaikutukset

Tämä lääke on vasta-aiheinen potilailla, joilla on 1-tyypin diabetes, haimatulehdus (tai epäilty haimatulehdus) tai kongestiivinen sydämen vajaatoiminta. Raskaana olevat ja imettävät naiset eivät saa käyttää semaglutidia. Jos suunnittelet raskautta lähitulevaisuudessa, on parempi olla aloittamatta Ozempic-hoitoa.

Jos käytät Ozempicia sulfonyyliurean tai insuliinin kanssa, sinun tulee seurata glukoositasoasi. Hypoglykemian riskin vähentämiseksi insuliiniannosta voi olla tarpeen muuttaa.

Semaglutidin yleisimmät sivuvaikutukset ovat negatiiviset maha-suolikanavan reaktiot: pahoinvointi, ripuli, harvoin oksentelu. Oireet ovat tyypillisiä ensimmäisillä 12 hoitoviikolla, jolloin vaikuttavan aineen määrä kasvaa ja elimistö tottuu sen toimintaan. Nämä haittavaikutukset häviävät myöhemmin normaalin hoidon aikana.

Muita mahdollisia sivuvaikutuksia, mutta harvinaisia, ovat:

 • huimaus;
 • heikkous;
 • vatsakivut;
 • haimatulehdus;
 • lisääntynyt sydämen syke.

Miten Ozempic ja alkoholi vaikuttavat yhdessä?

Semaglutidi ja alkoholi eivät suoraan vaikuta toisiinsa. Jos kuitenkin käytät tätä ainetta diabeteksen hoitoon, sinun tulee lopettaa alkoholin juominen. Tämän suosituksen noudattamatta jättäminen lisää hypoglykemian riskiä.

Potilaiden, jotka käyttävät GLP-1-reseptoriagonisteja painonpudotukseen, on tärkeää noudattaa ruokavaliota. Alkoholin korkea kaloripitoisuus voi heikentää merkittävästi hoidon tehoa.

Potilaskokemukset

Useimmat tutkimukset vahvistavat tämän lääkkeen suuren tehokkuuden. Tämän osoittavat selvästi potilaiden antamat arvostelut, joita he jättävät foorumeille. Jotkut potilaat kokivat sivuvaikutuksia tai yksilöllistä intoleranssia. Tämä on normaali ilmiö kaikille lääkkeille.