ozempic kokemuksia

Ozempic

Online-palvelu Hanki resepti

Description

Yksi tapa hoitaa 2-tyypin diabetesta on käyttää GLP-1-reseptoriagonistiaineita. Eräs tämäntyyppisten lääkkeiden viimeaikaisista kehityksistä on Ozempic, jonka vaikuttava aine on semaglutidi. Potilaat ovat etsineet tapaa ostaa lääkettä verkosta edulliseen hintaan.

Mikä on Ozempic?

Ozempic on ruiskeena käytettävä injektioneste 2-tyypin diabeteksen hoitoon. Lääkkeen vaikuttava aine on semaglutidi. Lääkkeen on kehittänyt Novo Nordisk. Ozempic hyväksyttiin EU:ssa käyttöön vuoden 2018 alussa. Yksinoikeus lääkkeen valmistukseen kuuluu edelleen tanskalaiselle lääkeyhtiölle, joten semaglutidin geneerisiä lääkkeitä ei enää muutaman vuoden päästä löydy.

Ketkä saattavat tarvita Ozempicia ja miksi se on niin tärkeää diabetesta sairastaville?

Ozempicin käyttöaiheena on tyypin 2 diabeteksen diagnoosi. Injektioita voidaan käyttää muiden lääkkeiden kanssa tai erikseen. Lääkäri valitsee hoitomuodon potilaan terveystietojen perusteella.

Tyypin 2 diabetes on krooninen sairaus, jossa verensokeri (glukoosi) on koholla, koska keho ei käytä insuliinia tehokkaasti. Insuliini on hormoni, joka auttaa sokerin siirtymistä soluihin energian saamiseksi. Tyypin 2 diabetesta esiintyy usein yli 40-vuotiailla ja ylipainoisilla henkilöillä, mutta se voi kehittyä myös nuoremmilla ja normaalipainoisilla.

Tyypin 2 diabeteksen yleisiä oireita ovat:

 • Jatkuva jano ja suun kuivuminen
 • Lisääntynyt virtsaamistarve
 • Väsymys ja heikkous
 • Näön heikkeneminen
 • Huonosti paranevat haavat
 • Kutina ja ihoinfektiot.

Diabeteksen hoitoon kuuluu elämäntapamuutoksia, kuten terveellisen ruokavalion noudattaminen, liikunnan lisääminen, painonhallinta ja tupakoinnin lopettaminen. On tärkeää seurata säännöllisesti verensokeriarvoja ja käydä lääkärintarkastuksissa komplikaatioiden ehkäisemiseksi.

Kuinka Ozempic toimii?

Semaglutidi on GLP-1-hormonin analogi ja toimii GLP-1-reseptoriagonistina. Tämä hormoni vastaa glukoositason säätelystä ja vaikuttaa epäsuorasti nälän ja kylläisyyden tunteeseen. Hoidon positiivinen vaikutus saavutetaan alentamalla verensokeritasoja stimuloimalla insuliinituotantoa ja estämällä glukagonin tuotantoa. Hoidon aikana potilas saa mahdollisuuden vakauttaa glukoositasoa ja hallita sitä. Ozempic ei korvaa insuliinia, vaan vain stimuloi sen tuotantoa. Tästä syystä injektiot eivät sovellu 1-tyypin diabeteksen hoitoon.

Lääkemuoto injektioneste
Käyttö 2-tyypin diabetes
Vaikuttava aine semaglutidi
Vaihtoehtoinen lääke Victoza (liraglutidi)
Ostaminen verkossa tilapäisesti ei saatavilla

Ozempic-lääkkeen ominaisuudet

Miten ostaa Ozempicia Suomessa?

Tätä diabeteslääkettä on saatavilla tavallisesta apteekista lääkärin määräyksellä. Sitä voidaan myös ostaa erikoistuneesta verkkoapteekista, jossa voi saada lääkärin konsultaation ja verkkoreseptin poistumatta kotoa.

Vuonna 2022 Ozempic oli väliaikaisesti saatavilla vain rajoitetusti verkkokaupassa Suomessa, mutta vuonna 2023 se saapui yhteistyöapteekkien varastoihin. Jos et jostain syystä ole onnistunut ostamaan semaglutidia, tutustu osioon ”Ozempicin vaihtoehdot” ja keskustele asiasta lääkärisi kanssa. Verkkokonsultaation aikana voit valita sopivan hoidon. Jos luulet virheellisesti, että tarvitset Ozempicia, lääkäri kertoo sinulle siitä ja antaa suosituksen oikean lääkkeen ostamiseen, esimerkiksi laihtumiseen.

Kuinka luotettava verkkolääkkeiden tarjoaja toimii:

 • ostajat vierailevat käyttäjäystävällisellä verkkosivustolla, josta he valitsevat oikean lääkkeen;
 • myyjä tekee yhteistyötä pätevien lääkäreiden kanssa, jotka konsultoivat asiakkaita;
 • potilaita varten on kehitetty erityisiä kyselylomakkeita, joiden avulla lääkäri voi saada täydelliset tiedot asiakkaan terveydestä;
 • lääkäri laatii reseptin, jonka perusteella potilaalle määrätään lääke;
 • potilailla on mahdollisuus valita useita turvallisia maksutapoja;
 • nopean toimituspalvelun avulla asiakas saa lääkkeet sopivasta paikasta jo seuraavana päivänä tilauksen tekemisestä.

Ozempicin hinta

Lääkkeen hinta suositellussa laillisessa verkkoapteekissa sisältää kohdistetun toimituksen, lääkärin konsultaation, verkkoreseptin ja myyjän jatkuvan tietotuen. Halvemmissa tarjouksissa ei oteta huomioon tällaisia lisäpalveluita tai ne liittyvät piraattiapteekkien työhön.

Hinta ei ole ainoa kriteeri luotettavan myyjän valinnassa. On erittäin tärkeää, että suositeltu verkkoalusta tarjoaa mahdollisuuden saada verkkoreseptin. Sen sijaan laittomat apteekit houkuttelevat mahdollisuudella ostaa Ozempic-lääkettä ilman reseptiä, jolloin selvästi rikotaan lakia.

ozempic hinta

Ozempic-lääkkeellä ei ole suositeltua hintaa Suomessa tai muissa maissa, koska se on alttiina markkinavaihteluille. Jos lääkäri suosittelee tämän lääkkeen ostamista, on parempi olla siirtämättä ostoa tulevaisuuteen.

Diabeteksen hoito kuuluu Kansaneläkelaitoksen (Kela) korvattavien sairaanhoitopalvelujen luetteloon. Verkkoapteekki voi henkilökohtaisesta pyynnöstä toimittaa tarvittavat asiakirjat sosiaalivakuutusviranomaisille myöhempää hakemusta varten. Väärinkäsitysten välttämiseksi ota yhteyttä verkkolääketieteellisen alustan tukitiimiin ja kysy kaikki kysymykset, joita sinulla saattaa olla koskien sosiaaliturvaa tai kaupallista vakuutusta.

Vaihtoehtoja Ozempicille

Ozempicin lähin vastine (farmakodynamiikan ja vaikuttavan aineen perusteella) on Victoza. Se oli pitkään ainoa GLP-1-reseptoriagonisti, joka oli saatavilla Suomen ja muiden Skandinavian maiden markkinoilla.

Muita tyypin 2 diabeteksen hoitotapoja GLP-1-reseptoriagonistien lisäksi ovat:

 • Elämäntapamuutokset ja huonoista tavoista luopuminen: Terveellisen elämäntavan omaksuminen on ratkaisevan tärkeää verensokerin tehokkaassa hallinnassa. Terveellisen elämäntavan avaintekijöitä ovat tasapainoinen ruokavalio, säännöllinen liikunta,  painonpudotus tarvittaessa ja tupakoinnin lopettaminen. Verensokerin jatkuva seuranta auttaa reagoimaan ongelmiin ajoissa.
 • Suun kautta otettavat lääkkeet: Erilaiset suun kautta otettavat lääkkeet voivat auttaa tyypin 2 diabeteksen hoidossa lisäämällä insuliinin tuotantoa, vähentämällä glukoosin tuotantoa maksassa tai parantamalla insuliiniherkkyyttä. Usein määrättyjä lääkkeitä ovat metformiini, sulfonyyliureat, tiatsolidiinidionit ja DPP-4-estäjät. Vaikka kaikki nämä lääkkeet pyrkivät alentamaan verensokeria, ne eroavat merkittävästi Ozempicista.
 • Insuliinihoito: Jotkut tyypin 2 diabeetikot saattavat tarvita insuliini-injektioita pitääkseen verensokerin normaaleissa rajoissa. On olemassa erilaisia insuliinimuotoja, kuten nopeasti vaikuttava, lyhytvaikutteinen, keskipitkävaikutteinen ja pitkävaikutteinen insuliini. Insuliinityyppi ja annostus määräytyvät potilaan yksilöllisten tarpeiden ja verensokerin perusteella.

Miten Ozempicia otetaan?

Ozempic-lääkettä tulee käyttää ainoastaan 2-tyypin diabeteksen hoitamiseen noudattaen samalla tarkoin virallisia ohjeistuksia lääkärin valvonnassa. Tätä lääkettä on annettava ihonalaisina injektioina. Tätä varten on käytettävä valmistajan ruiskukyniä. Lääkäri voi demonstroida, kuinka niitä käytetään oikein. Jatkossa semaglutidin käytössä lääketieteen ammattilaisten osallistuminen ei ole välttämätöntä.

Tämä lääke on tarkoitettu viikoittaiseen käyttöön. Sinun tarvitsee vain valita sopiva viikonpäivä ja pistää kerran viikossa ateriasta riippumatta.

Ozempic on saatavana 0,25 mg:n, 0,5 mg:n ja 1 mg:n annoksina. Ylläpitoannos on 2 mg. Saatat ihmetellä, miksi valmistaja sitten myy lääkettä 0,25 mg:n ja 0,5 mg:n annoksina? Tämä johtuu hoidon alun erityispiirteistä.

Hoito tulisi aloittaa 0.25 mg:n annoksella semaglutidia. Annos kaksinkertaistetaan 4 viikon välein, kunnes saavutetaan 2 mg 13. hoitoviikolla.

Älä riko asteittaista annostuksen nostamisen ohjelmaa. Tämä voi johtaa vakaviin sivuvaikutuksiin, kuten hypoglykemiaan. Kehon on totuttava ihmisen GLP-1-hormonin analogin antamiseen. Jos annoksen nostaminen aiheuttaa voimakasta epämukavuutta, sitä on lykättävä. Tässä tapauksessa sinun tulee kysyä lääkäriltäsi, tarvitsetko lääkkeen ottamisaikataulun säätöä.

Ozempic painonpudotukseen ja liikalihavuuden hoitoon

Lääkkeen vaikuttavalla aineella on lisävaikutus. Monet potilaat laihtuvat semaglutidin käytön aikana. Tämä johtuu siitä, että tämä aine hidastaa mahalaukun tyhjenemistä, nopeuttaa kylläisyyden tunnetta ja vähentää ruokahalua. Tämän seurauksena kehoon tulevan energian määrä vähenee ja tarvittavan energian täydentämiseksi keho käyttää rasvavarastoja.

Kaikkien diabetesta sairastavien ei tarvitse laihtua, mutta monet heistä ovat ylipainoisia tai jopa lihavia. Tämä on yksi syy siihen, miksi he käyttävät Ozempicia laihtumiseen. Useimmat muut tyypin 2 diabeteslääkkeet auttavat sokeritasojen hallinnassa, mutta niillä ei ole yhtä voimakkaita laihtumisominaisuuksia

Hoidon tyyppi Hoidon kesto Annostus Painon muutokset
Monoterapia 30 viikkoa 1 mg -4,5 %
Monoterapia 40 viikkoa 2 mg -6,9 %
Yhdistelmä metformiinin kanssa 30 viikkoa 1 mg -5,2 %
Yhdistelmä metformiinin kanssa 40 viikkoa 1 mg -6,5 %
Yhdistelmä metformiinin kanssa 56 viikkoa 1 mg -5,6 %

Ozempicia käyttävien tyypin 2 diabeetikkojen painonpudotuksen tehoa koskevien tutkimusten tulokset.

Ozempic ei kuitenkaan paranna liikalihavuutta tai ylipainoa. Riittävän kilomäärän pudottamiseksi sinun on käytettävä erityisiä lääkkeitä ja täydennettävä hoitoa vähäkalorisella ruokavaliolla ja liikunnalla. 

Ozempic-analogeja painonpudotukseen ovat Wegovy, jossa on sama vaikuttava aine eri annoksella, sekä Saxenda, jossa on vaikuttavana aineena on liraglutidi.

  Semaglutidi 2-tyypin diabetekseen (Ozempic) Semaglutidi painonpudotukseen (Wegovy) Liraglutidi painonpudotukseen (Saxenda)
Ylläpitoannos 2 mg 2.4 mg 3 mg
Käyttötapa injektiot 

kerran viikossa

injektiot 

kerran viikossa

injektiot 

kerran päivässä

Valmistaja Novo Nordisk Novo Nordisk Novo Nordisk
Onko lääkettä mahdollista ostaa netistä tällä hetkellä? kyllä

Tarkoittaako tämä, että Saxenda ja Wegovy sopivat paremmin laihtumiseen kuin Ozempic? Epäilemättä kyllä, koska lääkkeitä tulisi käyttää niiden terapeuttiseen tarkoitukseen. Diabeetikoille Ozempic saattaa kuitenkin olla suositeltavampi hieman pienemmän annostuksen vuoksi, mikä vähentää hypoglykemian riskiä.

Semaglutidin vasta-aiheet ja sivuvaikutukset

Tämä lääke on vasta-aiheinen potilailla, joilla on 1-tyypin diabetes, haimatulehdus (tai epäilty haimatulehdus) tai kongestiivinen sydämen vajaatoiminta. Raskaana olevat ja imettävät naiset eivät saa käyttää semaglutidia. Jos suunnittelet raskautta lähitulevaisuudessa, on parempi olla aloittamatta Ozempic-hoitoa.

Jos käytät Ozempicia sulfonyyliurean tai insuliinin kanssa, sinun tulee seurata glukoositasoasi. Hypoglykemian riskin vähentämiseksi insuliiniannosta voi olla tarpeen muuttaa.

Semaglutidin yleisimmät sivuvaikutukset ovat negatiiviset maha-suolikanavan reaktiot: pahoinvointi, ripuli, harvoin oksentelu. Oireet ovat tyypillisiä ensimmäisillä 12 hoitoviikolla, jolloin vaikuttavan aineen määrä kasvaa ja elimistö tottuu sen toimintaan. Nämä haittavaikutukset häviävät myöhemmin normaalin hoidon aikana.

Muita mahdollisia sivuvaikutuksia, mutta harvinaisia, ovat:

 • huimaus;
 • heikkous;
 • vatsakivut;
 • haimatulehdus;
 • lisääntynyt sydämen syke.

Miten Ozempic ja alkoholi vaikuttavat yhdessä?

Semaglutidi ja alkoholi eivät suoraan vaikuta toisiinsa. Jos kuitenkin käytät tätä ainetta diabeteksen hoitoon, sinun tulee lopettaa alkoholin juominen. Tämän suosituksen noudattamatta jättäminen lisää hypoglykemian riskiä.

Potilaiden, jotka käyttävät GLP-1-reseptoriagonisteja painonpudotukseen, on tärkeää noudattaa ruokavaliota. Alkoholin korkea kaloripitoisuus voi heikentää merkittävästi hoidon tehoa.

Viimeisimmät eläinkokeet ovat osoittaneet, että GLP-1-reseptoriagonistit (liraglutidi ja semaglutidi) vähentävät paitsi ruokahalua ja rasvaisen ruoan himoa, myös alkoholin himoa. Tulevaisuudessa näillä aktiivisilla ainesosilla saattaa olla potentiaalia alkoholiriippuvuuden hoidossa. Älä kuitenkaan luota siihen, että Ozempic riistäisi sinulta halun nauttia pitämästäsi alkoholijuomasta. Sinun tulisi osoittaa tahdonvoimaa ja rajoittaa merkittävästi itseäsi kaikissa haitallisissa tottumuksissa.

Potilaskokemukset

Useimmat tutkimukset vahvistavat tämän lääkkeen suuren tehokkuuden. Tämän osoittavat selvästi potilaiden antamat arvostelut, joita he jättävät foorumeille. Jotkut potilaat kokivat sivuvaikutuksia tai yksilöllistä intoleranssia. Tämä on normaali ilmiö kaikille lääkkeille.

Usein kysyttyjä kysymyksiä Ozempicistä

Kuinka kauan kestää ennen kuin Ozempicin vaikutukset alkavat näkyä?

Ozempicin vaikutusten alkamisen kesto voi vaihdella yksilöllisesti, mutta yleensä potilaat alkavat huomata verensokeritason parantumista muutaman viikon kuluessa hoidon aloittamisesta. Laihtumisen vaikutukset saattavat kestää hieman kauemmin tulla esille.

Kuinka kauan Ozempic-hoitojakso voi kestää?

Ozempic-hoitojakson kesto vaihtelee yksilöllisesti potilaan terveydentilan ja hoitotavoitteiden mukaan. Lääkäri määrittää sopivan hoidon keston ja seurannan tiheyden kunkin potilaan tarpeiden mukaan. Joillekin potilaille Ozempic-hoito voi olla pitkäaikaista, kun taas toisille se voi olla lyhyempi hoitojakso esimerkiksi painonhallinnan tai verensokeritasojen saavuttamiseksi.

Voiko Ozempic-annosta suurentaa, jotta hoito tehostuisi?

On tärkeää noudattaa lääkärin ohjeita annostuksen suhteen, sillä liian suuri annos saattaa aiheuttaa vakavia sivuvaikutuksia, kuten hypoglykemiaa. Jos haluat suuremman annoksen semaglutidia painonpudotukseen, pyydä lääkäriltäsi reseptiä Wegovy-valmistetta varten.

Miten Ozempic vaikuttaa munuaisten ja maksan toimintaan?

Ozempicin vaikutus munuaisten ja maksan toimintaan on yleensä vähäinen, mutta joillakin potilailla saattaa esiintyä munuaisten tai maksan toimintaan liittyviä sivuvaikutuksia. Lääkäri seuraa näitä elintoimintoja säännöllisesti hoitojakson aikana.

Onko Ozempicilla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa?

Ozempicilla saattaa olla yhteisvaikutuksia joidenkin muiden lääkkeiden kanssa. Tämän vuoksi on tärkeää kertoa lääkärillesi kaikista käyttämistäsi lääkkeistä, mukaan lukien reseptilääkkeet, itsehoitolääkkeet ja ravintolisät.

Voiko Ozempicin käyttö aiheuttaa outoja unia tai painajaisia?

Vaikka outojen unien tai painajaisten esiintyminen Ozempicin käytön yhteydessä ei ole yleistä, joillakin potilailla saattaa ilmetä unihäiriöitä. Jos tämä haittaa elämänlaatuasi, keskustele asiasta lääkärisi kanssa.

Vaikuttaako Ozempicin käyttö hiusten kasvuun tai hiustenlähtöön?

Ozempicin käyttö ei yleensä vaikuta hiusten kasvuun tai hiustenlähtöön. Jos kuitenkin huomaat muutoksia hiuksissasi Ozempic-hoidon aikana, ota yhteys lääkäriisi.

Voiko Ozempic vaikuttaa seksuaaliseen halukkuuteen tai suorituskykyyn?

Ozempicin käyttö ei tyypillisesti vaikuta seksuaaliseen halukkuuteen tai suorituskykyyn. Useimmiten libidon ja potenssin heikkeneminen liittyy ylipainoon eikä semaglutidi-injektioiden käyttöön.